-

Veel gestelde vragen

Hoe zit het met zadelmak maken, africhting en keuringsklaar maken?
Stal Buitengewoon heeft een zeer ervaren ruiterteam dat met veel zorg en aandacht uw paard zadelmak maakt, doortraint of klaarmaakt voor de keuring. De kosten hiervan zijn €550,- per maand. Dit is voor de training (5 à 6 keer per week) en voor de normale onderhoudskosten (goed hooi, stro, krachtvoer). Incidentele kosten zoals hoefsmid en eventueel dierenarts worden apart in rekening gebracht.

Kopen of ruilen jullie ook paarden in?
Wij hebben onze vaste inkoopkanalen, maar kopen of ruilen incidenteel wel eens elders paarden in. Alleen gezonde paarden met goede karakters komen hiervoor in aanmerking. Wilt u graag uw paard ter verkoop aanbieden of inruilen dan kunt u het beste informatie over dit paard zo volledig en eerlijk mogelijk naar ons mailen, stalbuitengewoon@gmail.com. Het liefst met foto's en/ of video en de prijs welke u er minimaal voor zou willen ontvangen. Aangezien wij redelijk de zekerheid moeten hebben dat wij een dergelijk paard vlot weer kunnen verkopen, dient u er rekening mee te houden dat u via ons een stuk minder voor uw paard kunt krijgen dan wanneer u deze zelf (particulier) zou verkopen. In vrijwel alle gevallen lukt het ons om een goede match te vinden met een fijne nieuwe eigenaar. 

Doen jullie ook aan verkoopbemiddeling?
Wij bemiddelen ook in verkoop van uw paard. Mocht u niet de mogelijkheid hebben uw paard zelf te trainen of te verkopen, dan kunnen wij dit voor u doen. Omdat wij over een zeer ervaren ruiterteam beschikken en bovendien een enorm groot netwerk en veel ervaring in de verkoop, zijn wij in staat uw paard er optimaal voor te zetten en vlot te verkopen aan een liefdevolle en passende nieuwe eigenaar.

Er zijn qua kosten 2 mogelijkheden voor verkoopbemiddeling:
  1. We spreken een bedrag af waarvoor u uw paard minimaal wilt verkopen. Wij nemen de normale maandelijkse onderhoudskosten op ons en verkopen het paard voor u. Het bedrag dat we realiseren bovenop het overeengekomen minimumbedrag is voor onze tijd en onkosten. Paarden die hiervoor in aanmerking komen dienen gezond en braaf te zijn, en afhankelijk van de prijs reeds klinisch of ook röntgenologisch gekeurd. We spreken meestal een proefperiode af van 1 à 2 weken.
  2. U betaalt de normale trainingskosten van €550,- per maand (zie training en africhting). U bepaalt voor welk bedrag uw paard ter verkoop wordt aangeboden, en dit volledige bedrag gaat na verkoop naar u. Ook in dit geval adviseren we altijd om vooraf uw paard klinisch en bij duurdere paarden ook röntgenologisch te laten keuren, om vervelende verrassingen te voorkomen bij verkoop. 

Interesse? Stuur een mail naar stalbuitengewoon@gmail.com